عسل طبیعی در بهبود بیماری های قلبی و گوارشی و … کمک کرده و یک غذای مفید برای کودکان دو سال به بالا به حساب می آید که در رشد آن ها تأثیر به سزایی دارد، همچنین مصرف آن در کودکان و کهنسالان به علت هضم و جذب سریع دارای اهمیت است. عسل طبیعی به علت جذب سریع در داخل دستگاه گوارش، تخمیر الکلی ایجاد نمی کندو وجود اسیدهای آزاد در آن سبب جذب مواد چربی شده و کمبود آهن را جبران می کند. از گذشته عسل طبیعی به علت داشتن مواد معدنی و همچنین خاصیت باکتری کشی قوی برای پوشش محل جراحی مورد استفاده قرار می گرفته است.عسل طبیعی هضم و جذب غذا را بهبود می بخشد و برای مشکلات روده ای مزمن و عفونی مثل یبوست، زخم اثتی عشر یا دوازدهه و ناراحتی های کبد، مفید است.همه فوایدی که برای عسل گفته می شود مربوط به عسل طبیعی و بدون شکر است.متاسفانه امروزه عسل های غیرطبیعی موجود در بازار نه تنها خواص عسل را ندارند بلکه به دلیل داشتن ساکاروز بالاتر ، می تواند برای خیلی از افراد مضر هم باشد.